Wintervogels in de Zeeuwse delta

Datum: ntb
Periode: november t/m begin maart
Naast de geplande datum kunnen wij ook voor u, uw familie, vereniging of bedrijf de excursie op maat aanbieden.
Geïnteresseerd in deze workshop maar komt de datum je niet uit? Stuur ons een bericht en zodra we een groep hebben plannen we een datum waarop iedereen kan.

We verzamelen bij de buitenhaven van Stellendam. Hier jagen o.a. Middelste en Grote Zaagbekken naar vis jagen tussen de fuiken waar soms ook IJsvogels op te vinden zijn.

De zandplaat buitendijks heeft een grote aantrekkingskracht duizenden steltlopers waaronder Wulpen, Tureluurs, Kluten, Bonte Strandlopers, Kanoeten en Rosse Grutto's. Al deze vogels trekken weer de aandacht van Slechtvalk en Smelleken die vaak uitrusten op de strandpalen.

Na Stellendam rijden we richting de Brouwersdam, we nemen dan de landweggetjes op zoek naar de grote groepen overwinterende Brandganzen en Kolganzen. Door de groepen nauwkeurig af te speuren hopen we een Roodhalsgans te vinden.

De Brouwersdam is een van de weinige plekken waar je met geluk nog overwinterende IJseenden kunt zien. Maar ook voor andere overwinterende zeevogels is dit een van de beste plekken in Nederlands zoals Roodkeelduiker, Kuifduiker, Roodhalsfuut, Zwarte- en Grote Zee-eend, Paarse Strandloper en ook zijn er altijd wel Grijze en Gewone Zeehonden te zien.

Hierna rijden we naar de Prunjepolder, dit voormalige akkerland is helemaal getransformeerd tot een enorm natuurgebied speciaal voor overwinterende ganzen, eenden en diverse steltlopers. In de groepen Rotganzen hopen we Witbuik- of Zwarte Rotgans te vinden. In de meer begroeide terreinen willen Velduilen zich nog wel eens schuil houden.

We houden ruimte in de planning om eventueel uit te wijken naar nabijgelegen gebieden waar eerder bijzondere vogelsoorten zijn waargenomen of meer tijd vrij te houden om foto’s te maken. Ook zullen we halverwege de dag lunchen op een mooie locatie.

Tijd: verzamelen 08:00 en eindigen 18:00
Locatie: buitenhaven Stellendam
Navigatie: Meester Snijderweg 3, 3251 LJ Stellendam
Gids: Menno van Duijn
Transport: eigen auto, carpoolen in onderling overleg
Minimaal aantal deelnemers: 5
Prijs: 125,- euro
p/p (kinderen <16 jr gratis maar onder begeleiding), lunch inbegrepen

Boek hier uw excursie
Indien voor u deze datum niet mogelijk is dan kunnen wij voor u, uw familie, vrienden of collega's een op maat gemaakte excursie aanbieden.
Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.