Nature All is opgericht in 2017. We zijn begonnen met het opzetten van toegankelijke excursies om mensen dichter bij de natuur te brengen en te laten zien dat je ook dicht bij huis van de natuur kan genieten.

Momenteel zijn wij druk in de weer om de website op te zetten dus het kan voorkomen dat pagina's of indelingen wijzigen t.o.v. uw eerdere bezoek.


Onze gidsen

Arjan Dwarshuis

Arjan's eerste woordjes waren "pica pica" (Latijns voor Ekster), zo noemde hij zijn knuffel. Zijn klasgenootjes tekende auto's en Arjan tekende vogels. Met een verrekijker van zijn opa en een vogelboek in z'n rugzak trok Arjan er op jonge leeftijd al op uit om vogels te observeren rondom zijn woonplaats.

Twintig jaar later staan er op zijn checklist 7.000 vogelsoorten aangevinkt van de 10.672 en de komende jaren zal hij ook meer vogelsoorten aan deze imposante lijst blijven toevoegen. In 2016 zette Arjan het wereldrecord neer door in één kalenderjaar 6.852 soorten over heel de wereld waar te nemen! Maar dit was niet zijn enige doel, door deze actie hoopte hij ook meer aandacht te krijgen voor de vele vogelsoorten die door klimaatverandering, habitatverlies en jacht met uitsterven worden bedreigd.

Arjan is de Nederlandse ambassadeur als het om vogels kijken en redden gaat. Hij draagt zijn liefde dan ook vol overtuiging uit op de radio, televisieprogramma's en andere media.

Arjan begeleidt vogelexcursies in Nederland. Verteld met liefde over zijn "Big Year" in een inspirerende presentatie en zal ook maatwerk verzorgen voor buitenlandse reizen.


Menno van Duijn

Toen Menno vier jaar oud was kreeg hij van zijn ouders een Engelstalige vogelgids waarin door hen de namen naar het Nederlands werden vertaald.

Toen hij tien jaar was ging hij met andere Katwijkse vogelaars mee achter dwaalgasten aan o.a. de Witkopgors van IJmuiden en de Kongingseider in Scheveningen (1994) en zo jaagde hij jaren achter dwaalgasten tot hij steeds meer geinteresseerd raakte in natuurfotografie.

Vanaf zijn 25e kocht hij steeds betere fotoapparatuur en reisde hij naar diverse plekken (van IJsland tot Antarctica) om vogels te fotograferen. Daarnaast begeleidde hij ook fotoreizen en gidste hij (inter)nationale fotografen en vogelaars in binnen- en buitenland. Menno leidt excursies, verzorgt maatwerk en is oprichter van NatureAll en Birding Netherlands.

Joost Bouwmeester

Al op jonge leeftijd ging Joost met zijn vader de natuur in en heeft de liefde voor de natuur letterlijk met de paplepel ingegoten gekregen. Naast vogels heeft Joost ook een enorme kennis van de flora.

Die kennis deed hij ook op professioneel gebied op, Joost heeft zijn leven lang in de bloemenhandel gewerkt. Al deze kennis deelt hij maar al te graag.

Zijn woning staat letterlijk midden in zijn geliefde bollenstreek waarvoor hij zich ook inzet voor het behoud van de unieke flora en fauna die zich daar ontwikkeld heeft.

Joost kan gepassioneerd over de natuur vertellen en weet de natuur ook prachtig vast te leggen met zijn camera. Door zijn journalistieke benadering staat zijn werk ook regelmatig in dagbladen en andere gedrukte media.

Joost organiseert workshops, leidt excursies en gidst ook buitenlands publiek.