Boottocht "Fluisteren op de Nieuwkoopse Plassen"

Datum: ntb
Periode: april t/m begin oktober
Naast de geplande datum kunnen wij ook voor u, uw familie, vereniging of bedrijf de excursie op maat aanbieden.
Geïnteresseerd in deze workshop maar komt de datum je niet uit? Stuur ons een bericht en zodra we een groep hebben plannen we een datum waarop iedereen kan.

Natuurbeleving in de Nieuwkoopse Plassen vanaf het water is van een aparte klasse. In de lente stijgt uit het rietland een kakofonie van vogelgeluiden. Terwijl de fluisterboot zachtjes door het water glijdt, benader je de zingende Kleine Karekieten, Rietzangers, Rietgorzen en Blauwborsten van heel dichtbij.

De vogels zingen soms op enkele meters afstand in de rietstengels en zijn goed te zien en te fotograferen. Futen duiken vlak bij je bootje op en de laag boven het riet jagende Bruine Kiekendief is dichterbij dan ooit. En heel veel libellen, je bent intiem met de bewoners van het moeras.

De Nieuwkoopse Plassen zijn de broedplaats van de zeldzame Purperreiger en Zwarte Stern en daarom is de kans groot dat we die in de periode juni tot juli gaan zien wanneer ze vaker op zoek moeten naar voedsel voor hun nestjongen.

Joost Bouwmeester kent het gebied als zijn binnenzak. Hij heeft al menig fiets, vaar en schaatstocht door de plassengebied gemaakt. Niet alleen de natuur maar ook de historie en ontstaansgeschiedenis wordt toegelicht tijdens deze dag.

Langs de vaarroutes zijn er fantastische plekken om even aan te meren en uit te rusten. We onderbreken de tocht voor de lunch (exclusief) bij een picknick plaatsje. Indien gewenst kan er aangemeerd worden bij een sfeervol restaurantje voor de lunch.

We zijn ongeveer rond 16.00 uur terug bij het vertrekpunt.

Belangrijk: weerbestendige kleding, waterdicht schoeisel en zonnebrandcrème.

Tijd: 08:30 verzamelen, 09:00 vertrek en om c. 16:00 terug (flexibele eindtijd, kan iets uitlopen)
Locatie: TOP Nieuwkoop
Navigatie: Noordenseweg 23a, 2421 XW Nieuwkoop
Gids: Joost Bouwmeester
Transport: Varen en wandelen
Min aantal deelnemers: 5
Prijs : 60 euro p/p