Nacht van de Nachtegaal

Datum: ntb
Periode: april t/m begin juni
Naast de geplande datum kunnen wij ook voor u, uw familie, vereniging of bedrijf de excursie op maat aanbieden.
Geïnteresseerd in deze workshop maar komt de datum je niet uit? Stuur ons een bericht en zodra we een groep hebben plannen we een datum waarop iedereen kan.

De nacht valt in de duinen en een orkest van Nachtegalen vult de avond

De vogel die iedereen wel kent of in ieder geval zijn zang, de Nachtegaal. Het bolwerk van de Nachtegalen is te vinden in de Hollandse duinen. De zang van de Nachtegaal hoor je werkelijk overal alleen een Nachtegaal zien is een hele uitdaging.

Vanaf de parkeerplaats wandelen we richting de Zeereep. Tussen de Duin-, Meidoorn- en Vlierstruiken laten de Nachtegalen zich uitbundig horen. Met een beetje geluk en geduld kunnen we misschien ook een glimp van de Nachtegaal opvangen.

Tijdens deze wandeling zullen we ook naar andere vogelsoorten kijken. Hier broeden ook Roodborsttapuiten, Grasmussen, Braamsluipers en Kneuen. Op dit moment is ook de voorjaarstrek aan de gang en pleisteren er regelmatig Tapuiten, Paapjes en soms Beflijsters in de duinen.

Tegen de avond worden ook de andere duinbewoners actief. Konijnen komen uit hun holen tevoorschijn, die gade worden geslagen door een hongerige Vos. Reeën rusten vaak overdag in de zeereep of diep verscholen tussen de veilige Duindoorns en komen, als de recreanten uit de duinen vertrokken zijn, uit de beschutting.

Als de nacht valt worden kan je op een windstille avond luisteren naar een concert van Nachtegalen, Rugstreeppadden en misschien zelfs aangevuld door een Boomkikker of een Roerdomp.

Tijd: 19:30 verzamelen, een kwartier later vertrekken we en zullen na zonsondergang weer terug zijn.
Locatie:
Wassenaarse Slag
Navigatie: Wassenaarseslag 26, 2242 PJ Wassenaar
Gids: Menno van Duijn
Transport: Wandelen
Min aantal deelnemers: 5
Prijs : 15 euro p/p (kinderen <16 jr gratis maar onder begeleiding)