Fietsexcursie "Vogels & Tulpen"
Datum: ntb
Periode: april t/m begin mei
Naast de geplande datum kunnen wij ook voor u, uw familie, vereniging of bedrijf de excursie op maat aanbieden.
Geïnteresseerd in deze workshop maar komt de datum je niet uit? Stuur ons een bericht en zodra we een groep hebben plannen we een datum waarop iedereen kan.

Vanaf 08.30 staat de koffie klaar bij B&B Aan Zee en Duin waar we verzamelen en hier zullen tevens de gehuurde fietsen klaar staan. Om 09.00 trekken we de bollenstreek in.

Vanaf eind maart tot eind mei staan de bloembollenvelden in de Bollenstreek in volle bloei. We doorkruisen het gebied over een uitgebreid netwerk van fietspaden/wandelpaden en bezoeken bloembollenkwekers op hun bedrijf.

Voor vogelliefhebbers heeft de bollenstreek nog iets extra’s om van te genieten. Door de specifieke teelt van bollen is een apart ecosysteem ontstaan voor de zogenaamde ‘bollenvogels’; Veldleeuwerik, Patrijs, (Engelse) Gele kwikstaart, Scholekster en Kievit.

Landelijk dalen de aantallen in rap tempo maar in de Bollenstreek blijft de broedpopulatie gezond. Tijdens de fietstocht tierelieren de Veldleeuweriken hoog in de lucht, buitelen Kieviten boven de bloembollenvelden terwijl we op zoek gaan naar de broedplaats van Kleine Plevier, Tureluur en Grutto.

Ontstaansgeschiedenis en cultuurhistorie van de Duin- en Bollenstreek worden uitgebreid toegelicht door onze zeer kundige gids Joost Bouwmeester.

We onderbreken de fietstocht voor de lunch (exclusief) waarna we in de middag richting de duinen rijden. Grasmussen, Fitissen, Roodborsttapuiten en Nachtegalen zingen hier uit volle borst.

We zijn ongeveer rond 16.00 uur terug bij het vertrekpunt. Hier nemen we de dag door onder genot van een koffie / thee en consumptie.

Tijd: 08:30 verzamelen, 09:00 vertrek en om c. 13:00 terug (flexibele eindtijd, kan iets uitlopen)
Locatie: Duin & Bollenstreek
Navigatie: Kraaierslaan 32, 2204 AP Noordwijk
Gids: Joost Bouwmeester
Transport: Fietsen en wandelen
Min aantal deelnemers: 4
Prijs : 60 euro p/p (ex fietshuur, kinderen <16 jr gratis maar onder begeleiding)
Prijs huurfiets: 15 € standaard 25 € elektrisch
(wanneer u een fiets wilt huren, graag vermelden bij opmerkingen in het formulier)

Het is mogelijk om ook in de B&B te overnachten, neem hiervoor tijdig contact op of vermeld het bij uw boeking, dan zullen wij contact opnemen.


Boek hier uw excursie
Indien voor u deze datum niet mogelijk is dan kunnen wij voor u, uw familie, vrienden of collega's een op maat gemaakte excursie aanbieden.
Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.