Cursus Wildlife Fotografie Theorie & Praktijk

Theorie: maandag 20 augustus 2018
Lokatie: Hoofdbibliotheek Katwijk aan Zee
Adres: Schelpendam 1, 2225 Katwijk aan Zee

Praktijk: maandag 27 augustus 2018
Lokatie: Lentevreugd Wassenaar
Adres: Katwijkseweg 19a, 2242 PB Wassenaar, naastgelegen parkeerplaats

Theorieavond
Na de uitverkochte edities van voorgaande jaren wordt er dit jaar wederom de workshops basis in de wildlife fotografie gegeven door Menno van Duijn en Joost Bouwmeester in samenwerking met de Bibliotheek Katwijk.

De workshop is tweedelig. De eerste avond zullen Joost en Menno over de basis van wildlife fotografie vertellen. Hoe benader je de dieren, hoe lees je hun gedrag en hoe leg je gedrag vast om je beelden meer tot de verbeelding te laten spreken? Naast deze achtergrondinformatie bespreken ze natuurlijk ook de instellingen, compositie en belichting.

Er worden verschillende beelden getoond om het verhaal te ondersteunen van intieme portretten tot dieren in een wijds landschap. Van groot wild tot de kleinste insecten alles wat beweegt wordt in beeld gebracht.

De avond heeft een open karakter waarbij deelnemers gerust de sprekers mogen onderbreken als zij vragen of opmerkingen hebben over de getoonde beelden of het verhaal.

Praktijkavond
Een week later volgt de praktijkavond* in natuurgebied Lentevreugd tussen Panbos en de Wassenaarse Slag. In dit natuurgebied komen Schotse Hooglanders en Konikpaarden voor die goed te benaderen zijn een een onderwerp zullen zijn tijdens deze avond.

Maar ook komen er diverse vlinders, libellen en andere insecten voor die onderwerp kunnen zijn voor macrofotografie.Wanneer u macro foto’s wilt maken is het gebruik van een statief zeer aan te raden!

Ook tijdens deze avond kunt u uw vragen stellen over het gebruik van uw camera en hoe u hiermee de instellingen kan aanpassen die eerder zijn besproken. Let wel, Menno en Joost weten niet van elk model de instellingen uit hun hoofd dus neem ook voor de zekerheid de handleiding mee.

Deze cursus is met name gericht op de beginnende fotograaf maar de meer gevorderde fotograaf zal zeker geïnspireerd raken door de beelden en met nieuwe informatie naar huis gaan, dus of u nu met uw telefoon fotografeert of de nieuwste spiegelreflexcamera die er is hebt aangeschaft u bent allemaal van harte welkom! Het is wel raadzaam om een telelens, macolens of zoomfunctie op uw camera te heeft.

*Wanneer het weer dermate slecht is zal er telefonisch contact worden opgenomen om de praktijkcursus op een andere avond plaats te laten vinden.