Vaartochten Zeeuwse Delta

Geplande data:

  • 01-09-2018 (24-uur tocht, vertrek en aankomst in de nacht met een volle dag op de Noordzee)
  • 30-09-2018 (Excursie samen met NatureAll)
  • 13-10-2018
  • 04-11-2018

In samenwerking met Delta Safari biedt NatureAll het aanbod van zeevogelexcursies aan. Al jaren zijn de zeevogeltochten zeer succesvol en worden er bijzondere zeevogels gezien waarvoor je anders uren over zee zal moeten turen.

Speciaal voor de fotografen zal er vanuit NatureAll een gids meegaan die u tijdens de reis uitleg geeft over het fotograferen van o.a. de duikende Jan-van-Genten, vechtende meeuwen en hopelijk een of meerdere (Pijl)stormvogels.

We vertrekken om 07:30 uur vanuit de binnenhaven van Neeltje Jans. Nadat we door de sluis zijn gegaan, maken we een mooie ronde over de Zuidelijke Noordzee. Waar we precies heen varen hangt af van de windrichting, golven en eerdere waarnemingen.

Onderweg wordt er gechumd. Dit betekent dat we een spoor visafval achter de boot maken om zo meeuwen achter de boot te lokken. Die wolk meeuwen trekt dan weer andere vogels aan zoals jagers en jan-van-genten. Hierdoor zijn de vogels vaak van korte afstand te zien en te fotograferen achter de boot.

De deelnemers van de fotoworkshop krijgen eerst nog een uitleg over waar en hoe je het beste de zeevogels kunt fotograferen. Wanneer we op open zee zijn er hopelijk een mooie stroom vogels achter de boot hebben kunnen we naar hartelust de vogels fotograferen.

U kunt tussen de bedrijvigheid door vragen stellen over uw camera en de instellingen daarvan.Enkele dagen na afloop houden we een online sessie waarin we de ingestuurde beelden bespreken en ervaringen uitwisselen.

Rond 16:30 verwachten we weer terug te zijn in de haven.

Aan boord kunnen consumpties worden aangeschaft. Denk eraan om goed gekleed aan boord te gaan (waterdichte bovenkleding en schoeisel, meerdere laagjes onderkleding is meest praktisch). Wanneer er zonnig weer wordt voorspeld is het aan te raden een zonnebril, pet of hoed en zonnebrand mee te nemen.